Hypnotherapie

Dit is een behandelmethode bij klachten van psychische en psychosomatische aard. Het klinkt wellicht onbekend maar je  bent vaker onder hypnose dan je denkt!

Denk maar eens aan alle keren dat je dagdroomde of helemaal opging in prachtige muziek, een wandeling in de natuur of in die ene speciale film of dat boek…… Dit wordt alledaagse of spontane trance genoemd.

Alle prikkels van buitenaf gaan als het ware even op stand-by. Zo kun je geconcentreerd bezig zijn met wat er in je leeft en ontstaat er ruimte om problemen aan te pakken.

Het is een duurzame en effectieve therapie omdat de effecten van de therapie diep in het onbewuste doorwerken. Onbewuste koppelingen tussen denken en voelen worden in de therapie bewust gemaakt, waardoor emoties kunnen worden losgelaten.

Een van de kenmerken van moderne hypnotherapie is dan ook de gerichtheid op innerlijke mogelijkheden - ook wel hulpbronnen genoemd - en het doelgericht gebruik ervan voor haalbare doelen. 

Je leert op een andere manier dan je gewend bent naar jezelf te luisteren. 

Je komt dichter bij je onbewuste gevoelens en overtuigingen die je in het dagelijks leven belemmeren. Door de bewustwording hiervan  is het mogelijk nieuwe inzichten te verkrijgen en je te ontdoen van de belemmerende overtuigingen die maken dat je niet optimaal kunt functioneren.

Uitgangspunt is om je te helpen met het zoeken naar hetgeen je ergens al weet, kunt, of inziet. Je was echter nog niet in staat dit te gebruiken.

Zo leert je jezelf, je problemen en mogelijkheden anders te gaan zien en anders te gaan ervaren. Met andere woorden, het gaat om een reorganisatie van levenservaring. Het opnieuw leggen van associatieve verbanden op zodanige wijze dat problemen geen problemen meer zijn.

>> Achtergrondinformatie

 

The stream of hope and sorrow

Dit kunstwerk is gemaakt door Rinske van Dijk en is te zien in onze praktijk.

Wilt u meer zien? >> Klik dan hier

Wat is EMDR?

Het is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring...

>> Lees verder over de methode

Boek

BoekDavidDewulf  

‘Mindfulness’

Een pad van vrijheid

Auteur: David Dewulf

>> Meer informatie