EFT

Emotional Freedom Techniques

Het basis uitgangspunt bij E.F.T (Emotional Freedom Techniques) luidt:

"Dat  alle negatieve emoties veroorzaakt worden door een verstoring, door wat voor oorzaak dan ook, van het lichamelijk energiesysteem"


Je haalt de emotionele lading of spanning van beladen of gespannen emoties of herinneringen af (desensitisatie) zodat je de lading, pijn angst en dergelijke niet meer voelt. Het doet je niets meer na de behandeling en je kunt het loslaten en vergeten, EFT zorgt voor lichamelijke en emotionele ontspanning en geruststelling.

Wat is EFT? 
Het is een korte en makkelijk te onthouden methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen. Het is een interventietechniek (een behandeltechniek) gericht op desensitisatie (het uit laten doven) van een klacht. En een klacht kan zich aandienen in de vorm van gevoelen, emoties of een lichamelijke uiting.

EFT werkt opmerkelijk zacht, goed en snel en het resultaat is blijvend.

De techniek: er wordt kortdurend op diverse punten op het lichaam geklopt terwijl de aandacht is afgestemd op de  klacht waar je aan wilt werken.

Voor wie is EFT?
EFT kan gebruikt worden bij volwassenen, kinderen, door professionele hulpverleners maar is ook goed toe te passen voor huis, tuin en keuken gebruik bij zowel lichamelijke als emotionele klachten zoals angsten, verslavingen, remmingen en fysieke klachten. 

EFT is bijna te simpel. Het is een elegant, dynamisch, pijnloos en effectief proces.

>> Achtergrondinformatie

 

The stream of hope and sorrow

Dit kunstwerk is gemaakt door Rinske van Dijk en is te zien in onze praktijk.

Wilt u meer zien? >> Klik dan hier

Wat is EMDR?

Het is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring...

>> Lees verder over de methode

Boek

BoekDavidDewulf  

‘Mindfulness’

Een pad van vrijheid

Auteur: David Dewulf

>> Meer informatie