Artikelen

Visualisaties

Beelden in onszelf zijn richtingaanwijzers van onze geestelijke en innerlijke weg. Iedereen heeft met deze beelden te maken, bewust of onbewust. Wie kent niet het voorbeeld van autorijden en dagdromen, en 's ochtends als je wakker wordt en de flarden van dromen van ons dagbewustzijn weg voelt glijden naar ons onderbewustzijn, waaruit we ze vaak niet meer terug kunnen halen.

Visualiseren is één van de manieren om af te dalen in ons onderbewuste. We zetten ons dagbewustzijn dan even op de achtergrond, zodat het alleen nog toeschouwer en toehoorder wordt, terwijl beelden en taal zichzelf bevrijden en zo gehoord en gezien kunnen worden.

Visualisaties brengen de mens naar bewustzijnsgebieden die vlak onder ons waakbewustzijn aanwezig zijn. Deze wachten om geopend te worden en juist de boodschappen van deze schaduwkanten in ons kunnen licht werpen op wie we in werkelijkheid zijn, kunnen ons tot integratie van herinneringen en ongeaccepteerde levenservaringen brengen, zodat de mens, geheel aanwezig in het hier-en-nu, met de bagage van zijn leven bij zich, de stappen kan nemen op het toekomstig levenspad.


<< Terug kindertherapie

 

Wat is EMDR?

Het is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, bv een ernstig verkeersongeval of een geweldsmisdrijf.
>> Lees verder over de methode

Boek

BoekDavidDewulf‘Mindfulness’
Een pad van vrijheid
Auteur: David Dewulf
>> Meer informatie